Dienstverlening »

Ambulante zorg in Friesland

Zelfstandig wonen onder begeleiding

In het trainingshuis van Sa Leuk Hûs in Friesland wonen bewoners voor een bepaalde tijd. In het trainingshuis van Sa Leuk Hus wordt zorg met “handen op de rug gegeven”. Dit betekent dat de bewoners overal in begeleid worden – onder andere het wassen van kleding, huishoudelijke taken, het netjes houden van keuken, zit- en slaapkamer en de tuin rondom het pand.

Het idee achter begeleid wonen binnen Sa Leuk Hûs is dat de bewoner alles na een bepaalde periode van training zelfstandig kan uitvoeren. De bewoner schrijft zichzelf vervolgens in voor een woning (onder begeleiding van onze medewerkers). Hij of zij kiest voor een woning in een dorp of stad waar de bewoner zichzelf het meest prettigste bij voelt.

Als de bewoner deze woning krijgt toegewezen dan gaat hij of zij samen met de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hûs en familie de inboedel verzorgen voor de inrichting, dit alles gaat natuurlijk in nauw overleg.

Nadat de bewoner zelfstandig is gaan wonen komt iemand vanuit het team van Sa Leuk Hûs dagelijks langs voor een gesprekje. Tevens bieden we hulp op het gebied van financiën, of andere onderdelen waar de (dan ex-bewoner) hulp bij nodig heeft, afgestemd of zijn of haar wensen en benodigdheden.

Wil je meer weten over de ambulante zorg die wij in Friesland bieden? Neem gerust contact met ons op. We vertellen graag alle mogelijkheden.

© Sa Leuk Hus 2019 | Dagbesteding Friesland | 06-22082540 | Alle rechten voorbehouden.
Sa Leuk Hûs B.V. is gelieerd aan de Driestroom.