Dagbesteding-Friesland-Sa-Leuk-Hus-werken-bloemenkas

Dagbesteding in Friesland

Op onze dagbesteding in Friesland verrichten onze cliënten en bewoners voornamelijk werkzaamheden zoals :

Werken in de kas

In onze bloemenkas leren cliënten om te gaan met planten. De kleine stekjes worden geplant en opgekweekt tot verkoopbare planten.  Hierbij komen alle aspecten aspecten aan de orde zoals; potten, verpotten en verzorgen van planten, maken van bloemstukjes.  Veel mensen in en rondom het dorp weten het Sa Leuk Hûs al goed te vinden, en kopen bloemen en planten uit onze kas. Voor speciale gelegenheden zoals Moederdag en verjaardagen kun je prima een bloemetje kopen bij Sa leuk Hûs.

Houtbewerking:

Vele mooie dingen worden gemaakt onder begeleiding van de buitendienst-begeleiders van Sa Leuk Hûs bij de houtbewerking-afdeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vogelhuisjes, bankjes, tafels en recycling materialen.

We verkopen deze mooie en met de hand gemaakte producten in ons winkeltje. Heeft u een leuk ander idee of iets nodig neem dan gerust contact op met ons


Dagbesteding-Friesland-Sa-Leuk-Hus-werken-met-hout

CREATIEF BEZIG

De activiteitenbegeleidster begeleidt de bewoners en deelnemers van Sa Leuk Hûs met het maken van leuke dingen. Denk aan houtbewerking in de kleine vorm zoals:

  • naambordjes
  • leuke stukken bewerkt hout met teksten erop geverfd of ingebrand
  • het maken van sierkussentjes
  • het maken van wat nieuws uit oude kleding, of lakens
  • het maken van kaarsen

Dit is maar een kleine greep uit de creatieve werkzaamheden. Er wordt veel gewerkt met de verschillende momenten in het jaar (Kerst, Valentijn, Moederdag, zomer, herfst). De creatie staan uitgestald in onze winkel en zijn voor een zacht prijsje te koop.

Ook hier geldt: kom gerust eens langs bij Sa Leuk Hûs in Giekerk en laat u verrassen!

 

 

SPORT

Sportief bezig zijn is eigenlijk overal goed voor. Inspanning en ontspanning horen in ons dagelijks leven als begrippen bij elkaar en het is een kunst om daar een balans in te vinden. Die uitdaging zoeken we tijdens ons uur ‘Sa Leuk Sporten & Bewegen!’. verder hebben we diverse momenten waarop we met de groep een wandeling gaan maken. Bij mooi weer zoeken we het zwembad op. Voor ieder wat wils.

 

TEEHÛS

Het Sa Leuk Teehûs straalt een en al gezelligheid uit. Het mooie terras is uitnodigend voor het nuttigen van iets lekkers. Met ondersteuning van onze medewerkers van Sa Leuk Hûs wordt het Sa Leuk Teehûs gerund door de vrouwelijke bewoners.

In de zomerperiode komen mensen op de fiets langs en kunnen gebruik maken van een kop koffie of thee. Uiteraard helpen onze bewoners en cliënten en de bediening en zijn altijd in voor een gezellig praatje.