Dienstverlening »

Locaties

Binne het Sa Leuk Hûs kennen we 2 locaties; het trainingshuis en het Sa Leuk Hûs.

Trainingshuis:

In het Sa Leuk Hûs trainingshuis (Sa Leuk Dwaande) wonen 5 bewoners en clienten die onder begeleiding van het Sa Leuk Hûs getraind worden om weer ambulant te kunnen gaan wonen. Hier in dit trainingshuis van Sa Leuk Hûs wordt zorg met handen op de rug gegeven, dit betekent dat de bewoners/clienten aanwijzingen krijgen hoe iets te doen oa het juiste wasprogramma gebruiken bij het wassen van de kleding met de juiste dosering van de waspoeder.

Het koken voordat je iets kunt koken moet er eerst bedacht worden wat heb ik nodig dit gebeurt om beurten iedere bewoner/client heeft een kookdag deze verzorgt het eten dan voor alle 5 bewoners. Het boodschappen briefje wordt samen met de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hus gemaakt, en ook samen met de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hus worden de boodschappen gehaald. De voorbereiding van de warme maaltijd maakt de bewoner/client zelf, de begeleider van het trainingshuis van het Sa Leuk Hûs kijkt toe als alles goed verloopt en helpt een handje mee waar nodig mocht zijn.

De huishoudelijke taken doen ze in groepsverband ieder heeft een taak om uit te voeren de begeleider van het trainingshuis van het Sa Leuk Hus helpt mee. De zit/slaap kamer doet de bewoner zelfstandig deze word daarna gecheckt of alles schoon en opogeruimt is. De lichamelijke verzorgen doet elke bewoner/client van het trainingshuis van het Sa Leuk Hûs zelfstandig, begeleider kijkt er wel op toe dat de dagelijkse dingen goed gebeuren bijv  het tanden poetsen. Het koffie drinken in de avond is gezellig gezamelijk. De begeleider van het trainingshuis van het Sa Leuk Hûs neemt voor iedere bewoner/client de tijd waar nodig is.

De tweede locatie is het “Sa Leuk Hûs”

Sa Leuk Hûs is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. In het Sa Leuk Hûs wonen 7 bewoners ieder heeft een eigen zit/slaapkamer waar de bewoner/client van het Sa Leuk Hûs zich eventueel even lekker kan terug trekken.In Het Sa Leuk Hûs is altijd begeleiding aanwezig en nodig, wat de bewoners van hetSa Leuk Hûs zelfstandig kunnen word gedaan maar altijd onder toezicht van de begeleiding. De begeleiding wast de kleding van de bewoners /clienten de bewoners hangen zelf samen met de begeleider van het Sa Leuk Hûs de kleding op en daarna als het droog is vouwen de bewoners /clienten samen met de begeleider van hetSa Leuk Hûs de kleding op.

In de grote gemeenschappelijke ruimte wordt er door de begeleiding van het Sa Leuk Hûs gekookt en boodschappen gedaan maar de bewoners /clienten van het Sa Leuk Hus helpen dan een handje mee lekker gezellig met zijn allen naar winkel. In groepsverband word er tv gekeken in het Sa Leuk Hus onder het genot van een kop koffie of thee, er wordt gebabbelt over van alles en nog wat. Gezamelijk even een wandeling in de avond maken of juist de sjoelbak op tafel – gezelligheid kent immers geen tijd.

© Sa Leuk Hus 2016-2017 - Alle rechten voorbehouden.
A Sa Leuk Hûs B.V. is gelieerd aan de Driestroom. All Rights Reserved.

Gerealiseerd door CloudNexus