Veilig en beschermd wonen in Friesland

Iedereen wil graag zelfstandig wonen, maar sommige jongeren, jong volwassenen hebben daar hulp bij nodig. Bijvoorbeeld bij de persoonlijke verzorging of bij het logisch indelen van de dag. Begeleid wonen bij Sa Leuk Hûs in Friesland biedt gerichte hulp aan jong volwassenen. Ons doel: iedere bewoner een leuker en beter leven geven. Onze locatie ligt centraal in Friesland en is rustig gelegen. Onze bewoners voelen zich hier thuis.

 

  

Beschermd wonen: alleen en toch samen

Met beschermd wonen (24 uurs zorg) binnen Sa Leuk Hûs wonen jong volwassenen zelfstandig, maar toch samen in 1 huis. Beschermd wonen werkt zo: iedereen heeft een eigen ruime zit- en slaapkamer. Dat is ontspannen op een eigen kamer tv kijken, muziek luisteren of gewoon even chillen. Uiteraard is er ook veel interactie met de andere bewoners. We koken zelf en eten doen we bijvoorbeeld gezamenlijk in de centrale woonkamer. We hebben vaste momenten waarbij we op dezelfde tijden koffie drinken en gezamenlijk warm eten. In de avond is er ruimte om naar sport te kunnen gaan of voor andere hobby’s. Vanuit beschermd wonen – het woord zegt het al – is er altijd begeleiding aanwezig.

Soms is het indelen van de dag eerst nog wat moeilijk. Gelukkig is er altijd een professionele begeleider in de buurt om te helpen. Ook helpen ze om nieuwe dingen te proberen. Zodat iedere bewoner binnen Sa Leuk Hûs kan ontdekken wat zijn of haar talenten zijn. Wij zien graag dat iedere bewoner zoveel mogelijk dagelijkse taken zelf kan doen en uiteindelijk geheel zelfstandig kan wonen.


Waarin begeleiden wij jong volwassenen?

  • Huishouden (koken, boodschappen doen, wassen, schoonmaken etc.)
  • Plannen, organiseren, structuur in de dag aanbrengen
  • Administratie, omgaan met geld en leren sparen
  • Omgaan met, en invullen van vrije tijd
  • Leren omgaan met problemen
  • Sociaal netwerk vergroten
 

 Neem gerust contact met ons op!

Wij helpen jong volwassenen graag om begeleid te gaan wonen in Friesland. Het is onze passie! Met elkaar zorgen we ervoor dat bewoners een zo fijn mogelijk leven in onze woonlocatie hebben. Wil je ook weten waarom de bewoners zich zo thuis voelen bij Sa Leuk Hûs in Friesland? Wij vertellen je graag meer over onze aanpak.