Dagbesteding Friesland

Op onze dagbesteding in Friesland verrichten onze cliënten en bewoners voornamelijk werkzaamheden zoals :

Werken in de kas

In onze bloemenkas leren cliënten om te gaan met planten. De kleine stekjes worden geplant en opgekweekt tot verkoopbare planten. Hierbij komen alle aspecten aan de orde zoals; potten, verpotten en verzorgen van planten, maken van bloemstukjes en daarna natuurlijk in de verkoop. Vele mensen in en rondom het dorp weten het Sa Leuk Hûs al goed te vinden, kopen bloemen en planten uit onze prachtige kas. Voor speciale gelegenheden zoals Moederdag hebben we een week van te voren elk jaar een bloemetjes dag georganiseerd zodat de bewoners en cliënten hun hart kunnen ophalen voor de verkoop van de planten die ze hebben gekweekt of leuk in een zelfgemaakte bak hebben verzorgd. Ook voor een verjaardag kun je prima een bloemetje kopen bij Sa leuk Hûs.

 

Houtbewerking:

Vele mooie dingen worden gemaakt onder begeleiding van de buitendienstbegeleiders van Sa Leuk Hûs bij de houtbewerking-afdeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vogelhuisjes, bankjes, tafels en recycling materialen. We verkopen deze mooie en met de handgemaakte producten in ons winkeltje Sieps Wenjen. Heeft u een leuk ander idee of iets nodig neem dan gerust contact op met ons.

CREATIEF BEZIG

De activiteitenbegeleid(st)er begeleidt de bewoners en deelnemers van Sa Leuk Hûs met het maken van leuke dingen. Denk aan houtbewerking in de kleine vorm zoals:

  • naambordjes
  • Leuke stukken bewerkt hout met teksten erop geverfd of ingebrand
  • Het maken van sierkussentjes
  • Borduren
  • Schilderwerk
  • Het maken van kaarsen

Ook werken we samen met de ouderen die graag wat willen doen of eenzaam zijn. Deze komen naar Sa Leuk Hûs op de dinsdagmiddag en maken leuke dingen onder begeleiding. Jong en oud kan immers heel goed samen. Dit is maar een kleine greep uit de creatieve werkzaamheden. Er wordt veel ingespeeld op het getij van het jaar (Kerst, Valentijn, Moederdag, zomer, herfst). Vele creaties staan uitgestald in onze winkel en zijn voor een zacht prijsje te koop. Ook hier geldt: kom gerust eens langs bij Sa Leuk Hûs in Giekerk en laat u verrassen.

SPORT

Sportief bezig zijn is eigenlijk overal goed voor. Inspanning en ontspanning horen in ons dagelijks leven als begrippen bij elkaar. Het is een kunst om daar een balans in te vinden. Die uitdaging zoeken we tijdens ons uur ‘Sa Leuk Sporten & Bewegen!’. verder hebben we diverse momenten waarop we met de groep een wandeling gaan maken. Bij mooi weer zoeken we het water op. En we bezoeken een avond in de week de sportschool met zijn allen.

Sieps Wenjen

Het winkeltje Sieps Wenjen straalt een en al gezelligheid uit. Hier kunt u voor een presentje altijd terecht op dinsdag tot vrijdag vanaf 9 uur tot half 4. Het mooie terras is uitnodigend voor het nuttigen van koffie en iets lekkers. Met ondersteuning van onze medewerkers van Sa Leuk Hûs wordt het Sieps Wenjen gerund.

Vooral in de zomerperiode is het erg aantrekkelijk met de fiets route die u fietst om even aan te steken en te genieten van het mooie weer en een kop koffie op ons terras. Uiteraard helpen onze bewoners en cliënten bij de bediening en zijn altijd in voor een gezellig praatje.