Locaties

Binnen Sa Leuk Hûs kennen we 2 locaties:

1. WoonvormSa Leuk Hûs’

Sa Leuk Hûs is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. In Sa Leuk Hûs is er ruimte voor 7 bewoners,  ieder heeft een eigen zit/slaapkamer waar de bewoner zich eventueel even lekker kan terug trekken. Er is continu begeleiding aanwezig. Werkzaamheden in huis – die door de bewoners van Sa Leuk Hûs zelfstandig kunnen worden uitgevoerd – staan altijd onder toezicht van één van onze medewerkers. De begeleiding wast de kleding van de bewoners /cliënten. De bewoners hangen zelf samen met de begeleider van het Sa Leuk Hûs de kleding op en daarna als het droog is vouwen de bewoners /cliënten samen met de begeleider van Sa Leuk Hûs de kleding op.

Overdag zijn de bewoners bezig met tal van activiteiten. Van de bloemenkas tot het maken van houten voorwerpen. Na een dag taakjes en samen zijn wordt er door de begeleiding van Sa Leuk Hûs gekookt. Boodschappen halen doen we gezamenlijk met de bewoners /cliënten van het Sa Leuk Hûs traininghûs. Ze  helpen dan een handje mee: gezellig met zijn allen naar winkel. In groepsverband wordt er tv gekeken in het Sa Leuk Hûs onder het genot van een kopje koffie of thee. Er wordt gebabbeld over van alles en nog wat. Gezamenlijk even een wandeling in de avond maken of juist de sjoelbak op tafel. De bewoners vinden deze gemoedelijke, ongedwongen sfeer erg prettig.

2. Trainingshuis “Sa Leuk Dwaande”

In het trainingshuis  wonen 5 bewoners en cliënten die onder begeleiding  getraind worden om weer ambulant te kunnen gaan wonen. In dit trainingshuis wordt zogenaamde ‘zorg met handen op de rug gegeven’. Dit betekent dat de bewoners aanwijzingen krijgen hoe iets te doen, zoals bijvoorbeeld het juiste wasprogramma gebruiken bij het wassen van de kleding en met de juiste dosering van de waspoeder.

Koken wordt ook gedaan door de bewoners zelf: iedereen heeft een kookdag waarop een bewoner het eten voor alle 5 bewoners verzorgt. Het boodschappenbriefje wordt samen met de begeleider gemaakt. De voorbereiding van de warme maaltijd doet de bewoner zelf. De begeleider kijkt toe of alles goed verloopt en helpt alleen een handje mee waar nodig mocht zijn.

De huishoudelijke taken doen ze in groepsverband. Ieder heeft een taak om uit te voeren en de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hûs helpt mee. De eigen zit/slaapkamer onderhoudt de bewoner zelfstandig, deze wordt wel gecheckt of alles schoon en opgeruimd is. Ook de lichamelijke verzorging doet elke bewoner van het trainingshuis  zelfstandig, de begeleider kijkt er wel op toe dat de dagelijkse dingen goed gebeuren, bijvoorbeeld het tandenpoetsen. Het gezellig koffiedrinken in de avond is gezamenlijk. De begeleider van het trainingshuis neemt voor iedere bewoner/cliënt de tijd waar nodig is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Sa Leuk Hûs? Over onze ambulante zorgverlening of dagbesteding? Neem hier gerust contact met ons op!