Dienstverlening »

Locaties

Binnen Sa Leuk Hûs kennen we 2 locaties; Sa Leuk Hûs en het trainingshuis Sa Leuk  Dwaande

Trainingshuis “Sa Leuk Dwaande”

In het trainingshuis  wonen 5 bewoners en cliënten die onder begeleiding  getraind worden om weer ambulant te kunnen gaan wonen. In dit trainingshuis wordt zorg met handen op de rug gegeven. Dit betekent dat de bewoners/cliënten aanwijzingen krijgen hoe iets te doen o.a. het juiste wasprogramma gebruiken bij het wassen van de kleding met de juiste dosering van de waspoeder.

Het koken voordat je iets kunt koken moet er eerst bedacht worden wat heb ik nodig dit gebeurt om beurten iedere bewoner/cliënt heeft een kookdag deze verzorgt het eten dan voor alle 5 bewoners. Het boodschappen briefje wordt samen met de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hus gemaakt, en ook samen met de begeleider van het trainingshuis worden de boodschappen gehaald. De voorbereiding van de warme maaltijd doet de bewoner/cliënt zelf, De begeleider  kijkt toe of alles goed verloopt en helpt een handje mee waar nodig mocht zijn.

De huishoudelijke taken doen ze in groepsverband. Ieder heeft een taak om uit te voeren en de begeleider van het trainingshuis van Sa Leuk Hus helpt mee. De zit/slaap kamer doet de bewoner zelfstandig deze word daarna gecheckt of alles schoon en opgeruimd is. De lichamelijke verzorging doet elke bewoner/cliënt van het trainingshuis  zelfstandig, begeleider kijkt er wel op toe dat de dagelijkse dingen goed gebeuren bijv.:  het tanden poetsen.

Het koffie drinken in de avond is gezellig gezamenlijk. De begeleider van het trainingshuis  neemt voor iedere bewoner/cliënt de tijd waar nodig is.

 

De tweede locatie is  “Sa Leuk Hûs”

Sa Leuk Hûs is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. In Sa Leuk Hûs wonen 7 bewoners,  ieder heeft een eigen zit/slaapkamer waar de bewoner/cliënt zich eventueel even lekker kan terug trekken. Er is continue begeleiding aanwezig . Werkzaamheden in huis die door de bewoners van Sa Leuk Hûs zelfstandig kunnen  worden uitgevoerd  staan altijd onder toezicht van één van onze medewerkers.  De begeleiding wast de kleding van de bewoners /cliënten. De bewoners hangen zelf samen met de begeleider van het Sa Leuk Hûs de kleding op en daarna als het droog is vouwen de bewoners /cliënten samen met de begeleider van Sa Leuk Hûs de kleding op.

In de grote gemeenschappelijke ruimte wordt er door de begeleiding van Sa Leuk Hûs gekookt . Boodschappen halen doen we gezamenlijk met de bewoners /cliënten van het Sa Leuk Hus. Ze  helpen dan een handje mee lekker gezellig met zijn allen naar winkel. In groepsverband wordt er tv gekeken in het Sa Leuk Hus onder het genot van een kop koffie of thee. Er wordt gebabbeld over van alles en nog wat. Gezamenlijk even een wandeling in de avond maken of juist de sjoelbak op tafel – gezelligheid kent immers geen tijd.

© Sa Leuk Hus 2019 | Dagbesteding Friesland - Alle rechten voorbehouden.
Sa Leuk Hûs B.V. is gelieerd aan de Driestroom.